Zsemle-pizza
Borzasztóan nehéz ellenállni a ropogós tésztának, kenyérnek valamint a nyúlékony, olykor folyékony sajtnak a pizzákon és melegszendvicseken. Az elmúlt napokban nem tudtunk eldönteni, hogy pizzát vagy inkább melegszendvicset készítsünk vacsorára, ezért inkább az arany középutat választottuk és kifejlesztettük a zsemle-pizzát :) Gyorsan elkészíthető, nem szükséges hozzá tésztát dagasztani és előre borítékolhatjuk, hogy mindenki nagyon elégedett lesz vele!
Hozzávalók:
3 Imrei zsemle
1 kis doboz tejföl
2 tojás
tarja, kolbász, paprika (tetszőleges feltét)
sajt
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A zsemlét állítva felkarikázzuk ujjnyi szeletekre, a tejfölt elkeverjük a tojással, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy fóliával és szorosan körberendezzük rajta a zsemleszeleteket.
- Vastagon rákenjük a tejfölt, majd mint egy pizzánál rétegezzük rajta a feltéteket (2. kép).
- A felrakott feltéteket sajttal zárjuk (3. kép) majd 200 fokos sütőben, nagyjából 15-20 perc alatt összesütjük az egészet. (4. kép)
- A gyors és mutatós vacsorát széles mosollyal tálaljuk.
Leave a Reply