Virslivel töltött kifli
Ezekkel a gyorsan és könnyűszerrel elkészíthető vendégváró falatkákkal pillanatok alatt belophatjuk magunkat az évbúcsúztató ünnepélyre meghívottak szívébe, illetve azt vehetjük majd észre, hogy pillanatok alatt elfogyott az összes. Szilveszterkor egyenesen kötelező! :)
Hozzávalók:
Imrei óriás kifli (személyenként egy fél kiflit számolhatunk)
virsli (1 kiflibe mi 3 virslit töltöttünk be)
sajt (1 kiflire kb. 5 dkg)
mustár
Elkészítés:
- A kiflik csücskét levágjuk (majd jó lesz egyéb falatkának), és feldaraboljuk kb. 3-4 cm darabokra (2. kép).
- A kiflik belsejébe ujjunkkal lyukat gyártunk, nem kell kiszedni a belsejét, elég elnyomkodni, majd ezt a lyukat belülről megkenjük egy pici mustárral és a félbevágott virslit beledugjuk (3. kép).
- Ha hozzánk hasonlóan sikerült műbeles virslit nagy tételben felvásárolni, akkor ne feledjük el a fóliától megszabadítani a virsliket :)
- A falatok tetejére pici sajt csíkot teszünk és 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. (4. kép)
Leave a Reply