Túrós kiflik reggelire
A reggelik alkalmával, kifejezetten a hétköznapok rohanásában elfogyasztott első étkezések esetében, általános igazságként leszögezhetjük, hogy nem szeretünk hosszú perceken keresztül az ennivalók legyártásával foglalatoskodni. Legyünk készen minél gyorsabban – hangzik a konyhai jelszó, azonban érdemes szem előtt tartani, hogy az elfogyasztott reggelinek sok esetben ebédig is kell tartania.
Ennek fényében a jelszavunk a következőképpen módosul: legyünk készen minél gyorsabban a tartalmas, laktató reggelivel! Egy tartalmas, hosszan tartó reggelihez pedig megéri egy kicsivel több időt feláldozni, igen, még reggel is. Miután az Imrei Pékség kiflijei eleget tesznek az utóbbi két kitételnek – tehát nem gondoljuk azt, hogy a gyártási folyamat során biciklipumpát kellene használunk – bátran ajánljuk reggelire mindenkinek. Soron következő receptünkben a család igénye szerint válogathat az édes és a sós változat között, csak ne feledkezettek meg a “sima” kiflik mellé Imrei sósat is beszerezni.
Hozzávalók:
1-2 Imrei vajas kifli (személyenként)
25 dkg túró (ez négy kiflire elegendő)
1 evőkanál tejföl
2 evőkanál lekvár (mi házi szilvalekvárt használtunk)
1 csokor ízlés szerinti fűszernövény (mi kaprot, bazsalikomot és zsályalevelet használtunk)
1 csipet só
Elkészítés:
- A kifliket keresztben kettévágjuk és egy tűzálló tálra rendezzük egymás mellé. (2-3 napos kifli is remek hozzá, de ebben az esetben egy kis tejjel locsoljuk meg a kiflik tetejét, mondjuk egy evőkanál segítségével.)
- A túrót arányosan (attól függően, hogy mennyi sós mennyi édes kifli készül, mi elfeleztük) elosztjuk két kis tálba.
- A sós kiflikhez való túróba belekeverjük a tejfölt, a sót, az apróra vágott fűszereket, a túró másik felébe pedig a lekvárt.
- A túrómasszákat a kiflikre halmozzuk (2. kép), majd 160 fokos sütőben körülbelül. 15 percig sütjük, igazából csak alaposan átmelegítjük. (3.kép)
- A sós kifliket paradicsommal, esetleg csípős paprikával (4. kép), az édeseket kakaóval tálaljuk (5. kép).
Leave a Reply