Tojásvirágok rozskenyéren
Meglepnéd szeretteidet vagy szerelmedet egy vasárnapi reggelivel? Itt a remek alkalom, ezekkel a tojásvirágokkal biztos a siker és igazán nincsen hozzá szükség semmi különleges vagy nehezen beszerezhető alapanyagra.
Hozzávalók személyenként:
1 – 1 szelet Imrei Rozskenyér
1 tojás
1 szelet (karika) pritamin paprika
2 dkg vaj-fűszervaj ízlés szerint
5 cm-nyi a póréhagyma zöld szárából
egy kis csokor metélő hagyma
Elkészítés:
- A vajat serpenyőben megolvasztjuk, az apróra vágott hagymaféléket ezen megfuttatjuk, nem kell hogy megsüljön, épp csak picit fonnyadjon meg, ne legyen nagyon roppanós. (2. kép)
- Vigyázunk, hogy a vaj ne égjen meg, ezért alacsony hőmérsékleten dolgozzunk.
- Egy másik serpenyőben a paprikakarikák egyik felét picit megsütjük, majd 3-4 perc után megfordítjuk (hogy ne legyen túl sok a zsiradék, teflon serpenyőt használtunk, így nem viszünk bele plusz zsiradékot a reggelibe).
- Amikor megfordítottuk a karikákat, egyenként a közepükbe ütjük a tojásokat. (3. kép)
- Érdemes kisméretű, úgynevezett jérce tojásokból (s méret) készíteni, ha ez nincs otthon, akkor egy bögrébe a fehérje felét kicsurgatjuk, a maradék részét pedig a paprikába tesszük, így nem folyik szét a serpenyőben. (A megmaradt fehérje a hűtőben 1-2 napig eláll, és remekül felhasználható például a morzsás cukkini süteményhez.)
- Amikor megsült, egy-egy szelet rozskenyérre helyezzük óvatosan a virágokat, az esetlegesen kikandikáló fehérje darabkákat még a serpenyőben egy fakanál segítségével távolítsuk el.
- A virág egyik szirmához kanalazzuk a vajas hagymás szószt. (4. kép)
- Melegen tálaljuk.
Leave a Reply