Rántott sütőtök és alma
Az Imrei Pékmester Morzsája immáron számos háztartásban bebizonyította, hogy képes újdonságot csempészni a zsemlemorzsák szokványos felhozatalába. A morzsába csomagolt különféle finomságok hálásan megköszönték ropogós paplanjukat és az abban – mint a legtöbb Imrei termékben – megtalálható aktív folyékony kovászt, mely még mindig tejsav kultúrát tartalmaz. Ezúttal a sütőtökökre került a sor, hogy felpróbálják az Imrei Pékség aranyló öltözékét egy ellenállhatatlan és könnyű vacsora keretében.
Hozzávalók:
Imrei Pékmester Morzsája
1 orange sütőtök
1-2 alma
liszt, tojás, a panírozáshoz
kókuszreszelék
salátakeverék
Elkészítés:
- Olyan tököt érdemes választani, amelyiknek szép hosszú, vékony „nyaka” van, hiszen így kapunk szép karikákat.
- A tököt meghámozzuk, majd kb. 1 cm széles karikákra vágjuk.
- Amikor elérjük a magházat, akkor félbevágjuk, eltávolítjuk a magot és tovább szeleteljük.
- A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsin 160 fokos sütőbe dugjuk, kb. fél órára.
- Nem kell hogy teljesen megsüljön, de elősütjük kicsit. (2. kép)
- Az almát felkarikázzuk, magházát eltávolítjuk, ezután a tökszeletekkel együtt a hagyományos módon panírozzuk (3. kép), majd forró olajban kisütjük.
- Salátaágyon, kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk (4. kép)
Leave a Reply