Pudingos kalács
A kráter süti névre hallgató pudingos finomság volt az ihletadója ennek az édességnek. Gyorsan elkészül és különlegesen finom csemege.
Hozzávalók:
1 db nagy Imrei kalács
1 l tej
2 tojás sárgája
1 csokoládés pudingpor
1 vaníliás cukor
1 kis doboz tejföl
kb. 5 evőkanál cukor
Elkészítés:
- A kalácsot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, fél liter tejben elkeverjük a vaníliás cukrot és a két tojás sárgáját (2. kép), majd egyesével megáztatjuk benne a kalács szeleteket és sütőpapírral bélelt tepsin elrendezzük a szeleteket, hogy teljesen befedje.
- Minden kalács közepébe egy merőkanál segítségével kis mélyedést nyomunk (3. kép).
- A pudingot a leírásnak megfelelően megfőzzük, mi 3 evőkanál cukrot adtunk hozzá, fél liter tejjel. Amikor a puding megfőtt, alaposan átkeverjük, nem kell hűteni, és a kalács szeletek közepére, a mélyedésbe halmozzuk (4. kép).
- A tejfölt elkeverjük 2 evőkanál cukorral és bevonjuk vele a süteményt, úgy hogy a pudingos részre vékonyan, a kalácsos részekre vastagabban kerüljön (5. kép).
- 180 fokosra előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük, de legalább annyi ideig, hogy a tejföl egy kis színt kapjon (6. kép).
- Tálaláskor a kalácsszeleteket vágjuk fel, majd egy-egy szelet kalácsot átlósan félbevágunk (7. kép).
- Langyosan és hidegen is nagyon finom.
Leave a Reply