Paprikás kifli csirkemájjal
Első pillantásra alapértelmezett melegszendvicseket láthatunk a képen – már amennyiben kizárólag a recept utolsó, egyben legnagyobb és legjobban sikerült profilképét vesszük figyelembe, pedig minden esetben csirkemájjal beterített Imrei paprikás kifliket láthatunk a gyártási folyamatábrákat bemutató légi felvételeken.
De, fontos megjegyezni, hogy! Szóval fontos megjegyezni, hogy a képeken ugyanazok a kiflik szerepelnek, mint az elkészült, végleges változatot bemutató fotográfián. Persze mintha ez nem lett volna egyértelmű a korábbi receptjeink esetében. Ellenkező esetben, a családi vacsorák, reggelik vagy ebédek (igen, direkt felcseréltük az étkezések időrendi sorrendjét, de mégis, hogyan vettétek ezt észre?) alkalmával a receptek minden egyes lépését felkínáltátok volna elfogyasztásra. Ami nem annyira elfogadható, bár ebben sem lehetünk biztosak.
Abban viszont biztosak vagyunk, hogy az Imrei Pékség paprikás kiflije szabályosan könyörög a csirkemájért. Tegyétek próbára, nem fogtok csalódni!
Hozzávalók:
Imrei paprikás kifli (személyenként 1 db)
20 dkg csirkemáj (ez a mennyiség 3-4 kiflihez elegendő)
1 kisebb hagyma
1 lilahagyma
175 gr tejföl
5 dkg reszelt sajt
só, bors, pirospaprika, kevés olaj a sütéshez.
Elkészítés:
- A csirkemájat megtisztítjuk és kevés zsiradékon az apróra vágott hagymával megdinszteljük.
- Borssal és kevés pirospaprikával ízesítjük, mi a májat nem sózzuk.
- A kifliket félbevágjuk és egy kanál segítségével mélyedést nyomkodunk bele (2. kép), mintha egy kis csónakot készítenénk, de nem vesszük ki a belsejét.
- Ebbe a mélyedésbe halmozzuk a májat egyenletesen elosztva (3. kép), majd sós tejföllel leborítjuk és apróra vágott lilahagymával szórjuk.
- Egy pici reszelt sajttal meghintjük a tetejét (4. kép) és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük (5. kép)
Leave a Reply