Morzsás karfiol, avagy Lengyeles karfiol
A morzsás karfiol, illetve közismert nevén a lengyeles karfiol, alacsony energiatartalma mellett rostokban gazdag, igazán könnyen és gyorsan elkészíthető. A hozzávalókat is könnyedén beszerezhetjük, hiszen olyan alapanyagokról beszélünk, melyeket a háztartások alapfelszereltségei közé sorolhatunk Természetesen fontos odafigyelni az egyes összetevők minőségére, például a megfelelő zsemlemorzsa kiválasztására. A most bemutatott receptben az Imrei Pékmester Morzsájával dolgoztunk, mely korábban már többször is bebizonyította, hogy összetételének köszönhetően észrevehető különbségeket tapasztalhatunk használata során.
Hozzávalók:
1 közepes Karfiol
15 dkg Imrei Pékmester Morzsája
1 nagy doboz tejföl
csipet só
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
- A karfiolt rózsáira szedve enyhén sós vízben megfőzzük. Vigyázzunk, ne essen szét, a rózsák
maradjanak egyben, hogy szép legyen a végeredmény! (2. kép) - Amíg a karfiol fő kevéske (kb. 2 evőkanálnyi) olajon lassú tűzön a morzsát megpirítjuk szép arany barnára. Aki teflon serpenyőt használ, annak olajat sem kell alá tenni, a jó minőségű morzsa szárazon is szépen megpirul.
- A megfőtt karfiol rózsákat beleforgatjuk a morzsába és bőségesen tejföllel meglocsolva tálaljuk (3. kép)
Leave a Reply