Morzsás cseresznyés sütemény
Gyorsan elkészíthető, egyszerű sütivel lepnéd meg a családot? Ezt a sütit nem lehet elrontani és senki nem fogja megmondani miből készült!
Hozzávalók:
- 30 dkg cseresznye (kimagozva)
- 4 evőkanál Imrei Pékmester Morzsája
- 4 evőkanál cukor (helyettesíthető édesítővel, de lehetőleg nem a folyékony változatokkal)
- 4 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
- Az alaposan lecsepegtetett, magjától megszabadított cseresznyét elkeverjük-összekeverjük a fahéjjal valamint egy evőkanál cukorral. Egy kicsit állni hagyjuk, ezalatt összekeverjük a tésztát.
- Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk egy csipetnyi sóval (ha lapul a hűtőben néhány tojásfehérje, nyugodtan adjuk hozzá, csak jót tesz a sütinek).
- A tojások sárgáját, a maradék cukrot és a 4 evőkanál zsemlemorzsát, a szódabikarbónát robotgéppel elkeverjük, ekkor egy morzsás állagú tésztát kapunk, ehhez adjuk a tojáshabot és a gyümölcsöt a levével együtt, majd kanállal óvatosan összeforgatjuk (2. kép).
- Egy 20 cm átmérőjű tortaformába rakjuk a tésztát és 160 fokon 30-35 percig, vagy tűpróbáig sütjük. Mi szilikon formát használtunk, de a kikent morzsával megszórt forma is tökéletes. (3. kép)
- Amikor teljesen kihűlt szeletekre vágva, porcukorral szórva kínáljuk (4. kép)
Leave a Reply