Morzsás cseresznyés sütemény


Posted on March 14th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

Gyorsan elkészíthető, egyszerű sütivel lepnéd meg a családot? Ezt a sütit nem lehet elrontani és senki nem fogja megmondani miből készült!

 

Morzsás cseresznyés sütemény

Hozzávalók:

  • 30 dkg cseresznye (kimagozva)
  • 4 evőkanál Imrei Pékmester Morzsája
  • 4 evőkanál cukor (helyettesíthető édesítővel, de lehetőleg nem a folyékony változatokkal)
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál fahéj

 

Elkészítés:

  1. Az alaposan lecsepegtetett, magjától megszabadított cseresznyét elkeverjük-összekeverjük a fahéjjal valamint egy evőkanál cukorral. Egy kicsit állni hagyjuk, ezalatt összekeverjük a tésztát.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk egy csipetnyi sóval (ha lapul a hűtőben néhány tojásfehérje, nyugodtan adjuk hozzá, csak jót tesz a sütinek).
  3. A tojások sárgáját, a maradék cukrot és a 4 evőkanál zsemlemorzsát, a szódabikarbónát robotgéppel elkeverjük, ekkor egy morzsás állagú tésztát kapunk, ehhez adjuk a tojáshabot és a gyümölcsöt a levével együtt, majd kanállal óvatosan összeforgatjuk (2. kép).
  4. Egy 20 cm átmérőjű tortaformába rakjuk a tésztát és 160 fokon 30-35 percig, vagy tűpróbáig sütjük. Mi szilikon formát használtunk, de a kikent morzsával megszórt forma is tökéletes. (3. kép)
  5. Amikor teljesen kihűlt szeletekre vágva, porcukorral szórva kínáljuk (4. kép)

Morzsás cseresznyés süteményMorzsás cseresznyés süteményMorzsás cseresznyés sütemény

Facebook Twitter Email




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...