Diós-pudingos édesség


Posted on August 12th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

A nagy meleg ellenére is vágyunk egy kis édességre. Nos, ezt könnyen megtehetjük az Imrei Pékség péksüteményeit segítségül hívva, most például a diós búrkifliből varázsolunk gyorsan és könnyen egy kis csemegét.

 

Diós-pudingos édesség receptHozzávalók:

3 – 4 db diós búrkifli
150 gramm pikáns lekvár (mi saját készítésű ribizlit használtunk)
1 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej

 

Elkészítés:

  1. A kifliket 3-4 cm-es darabokra vágjuk (2. kép)
  2. Elkészítjük a pudingot, az előíráshoz képest plusz 1 dl tejjel. (3. kép)
  3. Ha kész a puding, akkor a lekvárt egy mély tálkába helyezzük és kb. fél dl langyos vízzel alaposan kikavarjuk.
  4. Figyeljünk rá, hogy ne vizezzük el a lekvárt, ha nem túl sűrű inkább kevesebb vizet használjunk, nem kell a tésztának eláznia!
  5. Aki szereti a pikáns dolgokat, mindenképpen savanykás lekvárt válasszon, hiszen a diós kifli és a puding is édes.
  6. Ebbe a lekvárba mártogatjuk bele a kifli darabkák egyik felét, jó félig, úgy, hogy a diós vége felfelé legyen és ne legyen lekváros (4. kép).
  7. Majd a lekváros felével lefele, szorosan egy magas falú tálra rendezzük (5. kép).
  8. A még meleg pudinggal leöntjük az egészet és amikor meghűlt, hűtőben hidegre hűtjük (6. kép). Érdemes előző este elkészíteni, másnapra tökéletes csemege!
  9. Szeletekre vágva tálaljuk (7. kép)

Diós-pudingos édesség receptDiós-pudingos édesség receptDiós-pudingos édesség receptDiós-pudingos édesség receptDiós-pudingos édesség receptDiós-pudingos édesség recept

Facebook Twitter Email




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...