Bundás kifli
Ezt a közkedvelt édességet különböző variációkban is elkészíthetjük, azonban a tomboló barackszezonra való tekintettel mostani receptünkben egy nagyon egyszerű változatát mutatjuk be. Tésztakészítés helyett inkább szedjünk vagy vásároljunk több adag lédús barackot, ugyanis amennyiben az otthonra beszerzett zsemlékből a gyerkőc hátrahagyott néhányat darabot, melyek már egy-két napja a kenyértartóban pihennek, akkor azok nagy valószínűséggel ott is maradnak. Nosza, használjuk fel ezeket a zsemléket sütinek!
Hozzávalók 6 zsemléhez:
Két személyre, 3 kifli elegendő, erre a mennyiségre készült a recept is.
3 db (jobb sorsra érdemes kifli)
3 db tojás
1,5 dl tej
6 szelet tarja vagy sonka
5 dkg reszelt sajt
2 evőkanál olaj
1 csipet só
Elkészítés:
- A kifliket keresztbe félbevágjuk, majd a feleket hosszában is.
- A tojásokat felverjük villával, beletesszük a csipet sót és a tej felét. Az így kapott darabokat beáztatjuk a tojásos tejbe.(2.kép)
- A tepsit kiolajozzuk, majd a beáztatott kifliket elrendezzük benne (3.kép)
- A maradék tejet belekeverjük a megmaradt tojásba és egyenletesen meglocsoljuk vele a kifliket.
- Minden kiflire egy fél szelet tarját vagy sonkát teszünk (4.kép), majd megszórjuk a sajttal (5.kép)
- 160 fokos sütőben, kb. 25 perc alatt készre sütjük (6.kép)
- Friss zöldséggel vagy salátával tálaljuk (7.kép)
Leave a Reply