Bruschetta óriás kiflivel
Ez a hagyományos olasz előétel sokak kedvence. Gyakran találkozhatunk vele, bár nem előételként felszolgálva, hanem könnyű nyári vacsoraként, esetleg vendégváró falatkáknak csomagolva. Most igazán minden adott ehhez a fenséges étekhez, hiszen csúcsformában van a paradicsom, illatozik a bazsalikom. Ciabattát vagy bagettet szoktak alá pirítani, no persze csak azért, mert még kóstolták az Imrei Pékség óriás kiflijét.
Hozzávalók (személyenként):
2-3 szelet Imrei óriás kifli karikára vagy átlósan szelve, ízlés szerint
2-3 szem paradicsom
6 levél bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
kb. 1 dl olívaolaj
csipet só, és frissen őrölt bors
Elkészítés:
- Mivel jó, ha az ízek összeérnek, így fogyasztás előtt egy-két órával készítsük el a paradicsomot.
- Apró kockákra vágjuk a paradicsomot, ha van rá lehetőség akár többfajta paradicsomból is készíthetjük, úgy még finomabb (2. kép).
- A bazsalikom leveleket felcsíkozzuk, nem vágjuk túl apróra, hadd teljesedjen ki ízük a szájban.
- Sózzuk, borsozzuk a paradicsom kockákat és belekeverjük a bazsalikomot, valamint az olívaolajat.
- Amikor ezzel megvagyunk, a megtisztított fokhagymát annyira beledugjuk, hogy az olaj ellepje (3. kép) és letakarva betesszük a hűtőbe.
- Tálaláskor a megpirított, még meleg kifli karikák mindkét oldalát megdörzsöljük a kihalászott fokhagymával és ráhalmozzuk a paradicsomot a szeletekre (4. kép).
- Plusz olívaolajjal tálaljuk, aki szereti bátran locsolja még meg vele a szendvicsét!
Leave a Reply