Fűszervajas kifli
Biztos mindenki összefutott már a boltokban megvásárolható fűszervajas bagettekkel. Felmarkolhatunk belőle fagyasztott és hűtött változatot is, legjobb ismereteink szerint fokhagymás és zöldfűszeres ízesítésben, de néhanapján olyan ízkombinációkkal is találkozhatunk, melyek inkább Bear Grylls túlélő-komédiáiba kívánkoznak.
Sok mindenhez felhasználhatjuk ezeket a fűszerezett bagetteket, akár önmagukban is fogyaszthatjuk. De minek vásároljunk méregdrágán ilyesmit, amikor otthon is egyszerűen, ráadásul 5 perc előkészület után, saját ízvilágunknak megfelelően elkészíthetjük bármelyik variációt. Megmutatjuk, hogyan készül a bazsalikomos fűszervajas kifli, melyet természetesen bármilyen fűszerezéssel elkészíthetünk.
Hozzávalók:
1 db Imrei óriáskifli
5 dkg vaj
1 nagy csokor friss bazsalikom
1 evőkanál házi vegeta (sóval darált zöldség, melyet így készítsétek: http://www.eletinfo.hu/2012/08/14/hazi-vegeta/)
Elkészítés:
- A vajat szobahőmérsékletűre olvasztjuk, hogy jól ki lehessen keverni.
- A friss bazsalikomot nagyon apróra vágjuk.
- Összekeverjük a vajat a vegetát és a bazsalikomot (2. kép)
- A kiflit bevagdaljuk nagyjából két ujjnyi távolságokban, de vigyázunk, hogy ne vágjuk teljesen félbe a kifliket.
- A réseket bőségesen betömködjük-bekenjük a fűszeres vajjal (3. kép)
- A kifliket ebben az állapotban betesszük a hűtőbe egy órára vagy akár alaposan becsomagolva le is fagyaszthatjuk a felhasználásukig.
- Előmelegített 160 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt készülnek el. (4. kép)
- Salátával vagy magában fogyasztva, de például krémlevesekhez is igazán finom.
Leave a Reply