Kalácspuding
Egy olyan klasszikus angol édesség mintájára készítettünk kalácspudingot, melyet eredetileg szikkadt kenyérből kreálnak a szigetországban. Kenyérből elkészítve is nagyon finom, azonban nem lehet kihagyni a kalácsból legyártott verziót. Mindenképpen ki kell próbálni! :)
Hozzávalók:
50 dkg Imrei fonott kalács
3 dl tej
2 dl tejszín
3 db tojás
5 ek. nádcukor
5 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
6 ek. szeletelt mandula,
10 dkg aszalt vörös áfonya vagy mazsola
Elkészítés:
- A kalácsot ujjnyi vastagra szeleteljük, majd a szeletek mindkét felét megvajazzuk, ezt követően egy nagy jénai tálat kivajazunk (2. kép).
- Félbevágjuk és kirakjuk vele a tálat, közben minden sort megszórunk áfonyával, mandulával (3. kép), egészen addig pakolgatjuk a sorokat, amíg el nem fogynak kalácsszeleteink.
- A tojást jó habosra kikeverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük a tejet és a tejszínt.
- A kalácsot kicsit lenyomkodjuk a tálban, majd a tejes keveréket ráöntjük a rétegzett kalácsra, akkor dolgoztunk jól, ha teljesen ellepi (4. kép).
- 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 percig sütjük (5. kép).
- Langyosan kínáljuk (6. kép).
Leave a Reply