Kelkáposzta fasírt – fokhagymás mártogatóssal
Kell fasírt? Akkor kel fasírt! A böjti hónapban sem szükséges lemondani az olyan egyszerűen és gyorsan elkészíthető vacsoráról, mint például a kelkáposztás fasírtgolyócskákról. A golyóbisokhoz mindenképpen érdemes elkészíteni a fokhagymás mártogatóst, hiszen egyrészt egymásnak lettek teremtve, másrészt pedig kevés olyan szószt, öntetet találhatunk, amely ennyire passzolna a kelkáposztához és az alapanyagként felhasznált Imrei hagymás zsemléhez.
Hozzávalók:
1 db Imrei hagymászsemle,
2 tojás,
1 fél fej kelkáposzta (úgy 20 dkg),
2-3 szeletke kaliforniai paprika
Imrei pékmester morzsája a beforgatáshoz,
só, bors, majoránna
olaj a sütéshez
Mártogatóshoz:
1 kis pohár joghurt
1 evőkanál ketchup
1 gerezd fokhagyma
csipet só
Elkészítés:
- A kelkáposztát apró kockára összevágjuk és forró sós vízben 3-5 percig főzzük.
- Ha elkészültünk a főzéssel, akkor leszűrjük (2. kép)
- A zsemlét vízbe áztatjuk, majd alaposan kicsavarjuk és a káposztához adjuk, a tojással, az apróra vágott paprikával valamint a fűszerekkel együtt (3.kép).
- Ha nem állna össze, pici zsemlemorzsát szórjunk bele.
- Kisméretű fasírtgolyókat vagy pogácsákat formázunk belőle és beleforgatjuk az Imrei Pékmester Morzsájába. (4. kép)
- Forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.
- A mártogatóshoz kikeverjük a hozzávalókat, a fokhagymát apróra vágva vagy fokhagymanyomón áttörve tesszük bele.
- Melegen tálaljuk (5. kép)
Leave a Reply