Kelkáposzta fasírt – fokhagymás mártogatóssal


Posted on February 27th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

Kell fasírt? Akkor kel fasírt! A böjti hónapban sem szükséges lemondani az olyan egyszerűen és gyorsan elkészíthető vacsoráról, mint például a kelkáposztás fasírtgolyócskákról. A golyóbisokhoz mindenképpen érdemes elkészíteni a fokhagymás mártogatóst, hiszen egyrészt egymásnak lettek teremtve, másrészt pedig kevés olyan szószt, öntetet találhatunk, amely ennyire passzolna a kelkáposztához és az alapanyagként felhasznált Imrei hagymás zsemléhez.

 

Hozzávalók:

1 db Imrei hagymászsemle,
2 tojás,
1 fél fej kelkáposzta (úgy 20 dkg),
2-3 szeletke kaliforniai paprika
Imrei pékmester morzsája a beforgatáshoz,
só, bors, majoránna
olaj a sütéshez

Mártogatóshoz:

1 kis pohár joghurt
1 evőkanál ketchup
1 gerezd fokhagyma
csipet só

 

Elkészítés:

  1. A kelkáposztát apró kockára összevágjuk és forró sós vízben 3-5 percig főzzük.
  2. Ha elkészültünk a főzéssel, akkor leszűrjük (2. kép)
  3. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd alaposan kicsavarjuk és a káposztához adjuk, a tojással, az apróra vágott paprikával valamint a fűszerekkel együtt (3.kép).
  4. Ha nem állna össze, pici zsemlemorzsát szórjunk bele.
  5. Kisméretű fasírtgolyókat vagy pogácsákat formázunk belőle és beleforgatjuk az Imrei Pékmester Morzsájába. (4. kép)
  6. Forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.
  7. A mártogatóshoz kikeverjük a hozzávalókat, a fokhagymát apróra vágva vagy fokhagymanyomón áttörve tesszük bele.
  8. Melegen tálaljuk (5. kép)

Facebook Twitter Email




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...