Hagymás-rozsos zsemlepuding
A hagymás-rozsos variációt valójában a kenyérpuding mintájára készítettük, a recepttel kapcsolatban azonban tartozunk egy vallomással édesszájú olvasóink számára: reméljük, nem haragítottunk magukra bennetek azon döntésünkkel, miszerint sós változatát prezentáljuk az elkövetkező sorokban.
A zsemlepuding nagyszerű lehetőséget biztosít az elanyátlanodott és kissé már megszikkadt zsemlék felhasználására. Frissen elkészítve, vagy tálalás előtt felmelegítve tökéletes vacsora, most következő receptünk nem tartalmaz húsféleségeket, azonban sonkával vagy baconnel is finom.
Hozzávalók
(2 személyre):
3 db Imrei rozsos zsemle
2 db lilahagyma
3 dl tej
3 tojás
15 dkg reszelt sajt
zsiradék a sütőtál kikenéséhez
1 ek cukor
1 mk só, pici bors, oregánó
Elkészítés:
- A hagymákat karikára vágjuk, és elrendezzük a kizsírozott (olajozott) tűzálló tál alján, megszórjuk 1 csapott evőkanálnyi cukorral (2. kép).
- A zsemléket felkarikázzuk és az első sort elrendezzük a tálban (3. kép) majd meglocsoljuk a tojásokkal elkevert, fűszerezett tejjel, ezt a reszelt sajt felével beborítjuk (4. kép).
- A következő réteg megint a karikára vágott zsemle, tojásos tej, sajt, végül mindezt a zsemleszeletekkel beborítjuk és a maradék tejjel meglocsoljuk.
- 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük (5. kép)
- Amikor kivettük picit hagyjuk hűlni, majd késsel a széleit elválasztjuk az oldalától és tálra borítva tálaljuk (6. kép).
Leave a Reply