Rántott töltött tészta (cannelloni)
Ismételten akcióba lendült az Imrei Pékmester Morzsája, hogy megmentse a legutóbbi családi étkezés alkalmával megmaradt csirkepaprikást, illetve egyéb pörköltféléket. A morzsa mellett szükségünk lesz továbbá hengeres csőtésztára, pontosabban fogalmazva cannelloni tésztára. Az olasz étkezési kultúrában jelentős népszerűségnek örvendő cannelloni tojásból, lisztből és vízből készül, alakjának köszönhetően kitűnően tölthető tésztaféle.
Hozzávalók:
Imrei pékmester morzsája
maradék pörkölt vagy egyéb ragu
2-3 rövid cannelloni tészta (személyenként)
tojás, liszt a panírozáshoz
saláta a tálaláshoz
Elkészítés:
- A tésztát lobogó forró vízben félpuhára főzzük, majd beletöltjük a pörköltet/ragut. (2. kép)
- A töltésnél előfordulhat, hogy a tészta egy kicsit beszakad, azonban ez nem probléma, viszont arra figyeljünk, oda, hogy teljesen ne szakítsuk el. Éppen az esetleges szakadások miatt kell csak „félig” megfőzni.
- A betöltött tésztát a szokásos módon (liszt, tojás, morzsa) panírozzuk. (3. kép)
- A bepanírozott tésztát végül forró bő olajban kisütjük, majd tészta- és salátaágyon tálaljuk
Leave a Reply