Sonkatekercs sütőtökkrémmel
Felsorolni is hosszú, hogy milyen kedvező élettani hatásokkal rendelkezik az ősz narancssárga kincse, nevezetesen a sütőtök. A benne található C és E-vitamin például védelmet nyújt szervezetünk számára, a kálium elősegíti a vér tisztítását, fogyasztásával csökkenthetjük az érelmeszesedés és a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát, valamint a sütőtök levét megfázásos és gyulladásos betegségek kezelésében is bátran alkalmazhatjuk. Mindemellett további egészségmegőrző tulajdonságokkal is rendelkezik.
Szerencsére vitaminbombái abban az esetben is célba találnak, amennyiben sütőtökkrémet készítünk belőle. A krémhez ezúttal a nemrégiben bemutatott paprikás kiflinket ajánljuk, melynek kellemes ízvilága nagyszerűen kiegészíti a sütőtökét. Fedezzétek fel a klasszikus sonkás molnárka egy újfajta receptjét, fogalmazhatnánk úgy is, hogy új dimenzióját, egészségetekre!
Hozzávalók:
Imrei paprikás kifli
½ kg sütőtök
2 szelet sonka (személyenként)
2 dl tej
3 dkg vaj
2 ek liszt
só, bors, szerecsendió
saláta a tálaláshoz
Elkészítés:
- A sütőtököt magjaitól megtisztítva, feldarabolva megsütjük a sütőben, majd hagyjuk kihűlni.
- Ezalatt elkészítünk egy besamel mártást, a vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, átkeverjük, majd felöntjük a tejjel és sűrűre főzzük (2. kép).
- Sóval, pici borssal és egy csipet szerecsendió őrleménnyel ízesítjük, hagyjuk jól kihűlni.
- A sütőtököt leválasztjuk a héjáról és alaposan elkeverjük a mártásban. Célszerű robotgéppel, hogy egynemű legyen) (3. kép)
- Ezután a sonkára helyezünk egy-egy kanálnyit és feltekerjük (4. kép)
- A kifliket hosszában bevágjuk, de nem vágjuk teljesen szét, megpakoljuk salátalevéllel, majd erre tesszük a sonkatekercseket (5. kép)
- Ízletes, vitamin gazdag uzsonna vagy vacsora (6. kép)
Leave a Reply