Rántotta, egy kicsit másképp
Töltött kiflik és zsemlék sokféle formában, variációban készülnek nálunk, biztos, hogy még mutatunk majd néhányat, most azonban valami egészen egyedi következik. Mondhatnánk, hogy rántotta a sütőből, vagy besütött kifli, vagy kifli felfújt kicsit másképp, de a lényegen nem változtat, gyors és finom és még annyi ideig sem kell mellette állni, mint egy rántottánál. Ugye, hogy igazi hétköznap esti vacsora?
Hozzávalók 2 személyre:
3-4 db Imrei kifli
5 db tojás
3 evőkanál tejföl
15 dkg parasztkolbász
1 lilahagyma
1 erős paprika
1 darabka póréhagyma
(természetesen, ha más hozzávalókkal szeretjük a rántottát, akkor készíthetjük azzal is)
Elkészítés:
- Minden hozzávalót felkarikázunk, egy sütőtálat kevés olajjal meglocsolunk (ha szalonnát használunk, akkor nem kell, azt tegyük az aljára!), majd belerakjuk a hagymakarikákat (2. kép)
- Utána jön a felkarikázott kifli, amivel beborítjuk az egész tálat és minden kifli karikára teszünk egy-egy karika kolbászt.
- Ezután a tejföllel, sóval alaposan elkevert tojásokat rácsurgatjuk, fontos, hogy mindenhol érje!
- Majd rákerül a paprika, póréhagyma. (4. kép)
- 160 fokos sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük, (5. kép)
- Kockákra vágva tálaljuk. (6. kép)
Leave a Reply