Chilis morzsába bugyolált sertéscsíkok, meleg sárgadinnyével
Már nincs kánikula, de még tombol a nyár, érnek a csodálatos gyümölcsök, így egy különleges íz kombinációt készítettünk, amely remek kiegészítője lehet egy hangulatos nyár esti pikniknek.
Hozzávalók (2 személyre):
Imrei Pékmester morzsája
2 db szárított chili paprika
20 – 25 dkg sertéscomb vagy szűzpecsenye
liszt és tojás a panírhoz
1 kisebb sárgadinnye
5 dkg vaj
friss bazsalikom levelek (kb. 5-8 nagyobb levél)
1 evőkanál balzsamecet
só, bors a fűszerezéshez
Elkészítés:
- A szárított chilit apróra vágjuk, vigyázva, hogy ne kerüljön bele a magja (2. kép), majd a morzsához keverjük (3. kép). Amennyiben van chili őrleményünk, abból 2 kávékanálnyit tegyünk a morzsába.
EGY FONTOS TANÁCS: A friss chili paprika nem jó, víztartalma miatt könnyen megég a forró olajban! - A sózott, borsozott húst vékony csíkokra vágjuk, majd hagyományos módon panírozunk, az előkészített chilis morzsával (4. kép).
- A sárgadinnyét félbevágjuk, magját kikanalazzuk, majd a gyümölcs húsát óvatosan kivágjuk és vékony hasábokra vagy kisebb kockára vágjuk.
- Előkészítünk két serpenyőt, az egyikben forró olajban kisütjük a hús csíkokat és törlőpapírra vagy szalvétára szedjük (5. kép).
- A másik serpenyőben alacsony hőfokon felolvasztjuk a vajat, vigyázzunk arra, hogy ne égjen meg, csak olvadjon, beletesszük a gyümölcsöt, egy csipet sóval meghintjük (tényleg csak egy pici csipet!), majd a csíkokra vágott bazsalikom levéllel összeforgatjuk (6. kép) majd ráöntjük az evőkanálnyi balzsamecetet, megkeverjük és kész is a köret.
- Nem sütjük, nem főzzük, nem pároljuk, épp csak átmelegítjük a dinnyét!
- A félbevágott dinnyehéjak alját óvatosan – hogy ne lukasszuk ki – egyenesre vágjuk, majd belehalmozzuk a dinnyét, a tetejére pedig felfektetjük a chilis morzsában szunnyadó hús csíkokat (7. kép).
Leave a Reply