Emeletes hagymás kenyér – sült hússal
Habár Magyarországon több gyártó is termékét is megtalálhatjuk az üzletek polcain, a cottage cheese nem tartozik a legkeresettebb tejtermékek közé. Talán kevesen tudják erről a tejföllel bekevert hagyományos túróra emlékeztető termékről, hogy meglehetősen zsírszegény, emellett magas tejsavó tartalommal rendelkezik, így bátran beépíthetjük étrendünkbe. Egy csésze cottage cheese például 28 gramm fehérjét is tartalmazhat, szemben az alacsony zsírtartalmú joghurtok 12 grammjával. Amennyiben bevásárló körútra indulunk, már csak kíváncsiságból is tegyük fel a kérdést: „elnézést, hol találom a szemcsés sajtokat”? A cottage cheese itthon megszilárdult neve, ugyanis a szemcsés sajt. Jó étvágyat kívánunk az emeletes hagymás kenyérhez!
Hozzávalók (személyenként):
3 vékony szelet Hagymás kenyér – az Imrei Pékségtől
1 doboz cottage cheese (ha ez nincs otthon keverjünk ki 10 dkg túrót 1 dl tejszínnel, egy kis sóval és ízlés szerint borssal, szárított bazsalikommal vagy egyéb fűszerrel)
1 szép nagy paradicsom
2 vékony szelet cukkini
5 dkg reszelt sajt
vaj
1 szelet tarja, sózva, borsozva, mustárral nagyon vékonyan megkenve
olaj a hús sütéséhez
Elkészítés:
- A hús szeleteket vékonyan megkenjük mustárral, sózzuk, borsozzuk és félre tesszük
- A kenyeret vékonyan felszeleteljük, egy adagra három szeletet számítunk (2. kép)
- A felszeletelt kenyerek mindkét oldalát vékonyan megkenjük vajjal, majd elkezdjük az építkezést.
- Tűzálló tálba tesszük az első szeletet, majd vékonyan ráteszünk a cottage cheese-ből (3. kép), aztán egy – egy szelet paradicsomot helyezünk rá (4. kép).
- Erre rápakoljuk a következő szelet kenyeret, vékony cottage cheese réteg, majd ennek a tetejére két szelet cukkini kerül. (5. kép).
- Jöhet a következő szelet kenyér, melyre szintén felkerül a cottage cheese, majd egy szelet paradicsom is (6. kép).
- Ezt követően a kenyérszeletek tetejét beborítjuk reszelt sajttal (7. kép).
- Az emeletes kenyereket a sütőbe rakjuk és 180 fokon kb. 15 perc alatt rá olvasztjuk – pirítjuk a sajtot (8. kép)
- Amíg a köret készül, forró olajon hirtelen kisütjük a húst (9. kép)
- A kész köretet átlósan félbevágva tesszük a hús mellé (10. kép)
Leave a Reply