Töltött karaj paprikás-köményes kiflivel


Posted on July 28th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

Vasárnap a háztartásokban jelentős mennyiségű húsféleség kerül az asztalra, legyen szó ebédről vagy éppen vacsoráról. A következő receptünkben egy olyan laktató főételt mutatunk be, mely nagyszerű vendégváró lakomákhoz is, ugyanis az előre elkészített töltött karajt a vendégek érkezésekor csak bedobjuk a sütőbe, majd bezsebeljük a gratulációkat.

 

Hozzávalók
(2 személyre):

1 paprikás, köményes kifli
kb. 35 dkg karaj (három darab 2cm vastagságú szelet)
3 közepes gomb
1 fej lilahagyma
1 tojás
½ dl tej
3-4 közepes burgonya
só, bors
zöldfűszer ízlés szerint (ebben: bazsalikom, zsálya levél, rozmaring)
1 evőkanál olajban elkevert 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál olaj a tepsibe

 

Elkészítés:

  1. A kiflit felkarikázzuk, a tojást csipet sóval és a tejjel kikeverjük, félre tesszük (2. kép)
  2. A hagymát felkarikázzuk, húsonként két szeletet számoljunk, a gombát felszeleteljük (3. kép)
  3. A hús szeleteket félbevágjuk, úgy hogy nem vágjuk végig a szeletet, hogy ki tudjuk teríteni (4. kép)
  4. Az így kapott nagy szelet husikat megklopfoljuk, sózzuk borsozzuk és az egyik felére ráhalmozzuk a tölteléket (5.kép), amelyhez a kifliket megáztatjuk a tojásban, ráfektetjük a gomba szeleteket, majd a hagyma karikákat.
  5. Utána hústű vagy fogpiszkáló segítségével lezárjuk a csomagokat (6. kép)
  6. A felkarikázott burgonyát elterítjük a kiolajozott tepsiben, rátesszük a töltött csomagokat és rászórjuk a fűszereket, az esetleg megmaradt gombát, hagyma karikát (7. kép).
  7. Fóliával letakarjuk és 200 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
  8. Ezután levesszük a fóliát és ecset segítségével megkenjük a hús tetejét a paprikás olajjal (8. kép) Visszatesszük a sütőbe és még 10-15 percig sütjük (9. kép).
  9. Sült krumplival tálaljuk (10. kép)

Facebook Twitter Email




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...